středa 3. dubna 2013

♥ Zeleninová krémová polévka bez krému

                             
Pořád vyhlížím z okna jaro, už do Velikonoc a ono pořád nikde. Je prostě zima a ta nám to dává pěkně sežrat. Proč se tedy trápit studenou zdravou stravou, když můžeme mít zdravou stravu i teplou?? :D

Rozhodla jsem se proto připravit mňam polévku z brambor a cukety. Co budeme potřebovat na polévku, která nás zahřeje i zasytí?? Já do receptíku používám 2 cukety, 3 střední brambory, 1 cibuli, 2 PL olivového oleje, cca 2 litry vody, 2 zeleninové bujony (pak už neosolím), lžičku drceného kmínu, lžičku kari, pepř a chilli. Dále potřebujeme tyčový ponorný mixér.

Postupuji tak, že si na oliváči spěním cibulku, kterou mám nakrájenou na menší kousky (pak budu stejně mixovat tak co se trápit), když cibulka změkne přihodím k ní na menší kousky nakrájenou cuketu a brambory a ještě lehce orestuji. Zaliji 2 litry studené vody a přihodím 2 bujony a kmín, když je zelenina měkká přisypu kari, pepř a chilli. Polévku odstavím a nechám lehce vychladnout, poté vše důkladně rozmixuji mixérem, když to nepřeženete s vodou, která se dá vždy dolít máte krásnou hladkou zeleninovou krémovou polévku i bez zahuštění mouku. Tato polévku chutná opravdu výtečně).

100g cukety - 77kJ
100g brambor - 298kJ
100g cibule - 172kJ
7g (1 PL) olivoého oleje  - 257kJ

Dbrou chuť ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥