středa 3. dubna 2013

♥ Zelený salát s rajčaty a semínkem



     



Zelenina je bezesporu blahodárná k našemu organizmu. Pomáhá snižovat váhu, ale pomáhá i pro správnou funkci zažívání, a proto jsem připravila opravdu lahodný salát, na který budeme potřebovat tyto suroviny: 1/4 ledového salátu, hrst rukoly, 2 rajčata nebo hrst mini rajčátek, 1 PL dýňových semínek a 1 PL slunečnicových semínek (já přidávám i lněná a sezamová semínka) a na zálivku: šťávu s ½ citronu, lžíci olivového oleje, krémové balzamiko na ochucení i ozdobení salátu.
         Postup: ledový salát a rukolu s rajčaty důkladně omyjeme a nakrájíme. Salát krájím na jemné proužky (jak kdo má rád, někdo může jen natrhat rukou na kousky), rukolu jen pomačkám v dlani nebo nechám tak jak je někdy i pokrájím na menší kousky (dá se sehnat v Bille v pytlíku). Rajčata pokrájím na menší kousky. Vše dám do mísy a přisypu dýňová a slunečnicová semínka. Do mísy vliji šťávu z citronu a olivový olej. Důkladně suroviny promíchám a zakápnu balzamikem znovu promíchám a salát je hotov.
PS: Dělám si doma semínkový mix, smíchám si pytlíček dýňových, slunečnicových, lněných a sezamových semínek a nasypu do uzavíratelné lahve nebo dózy abych měla semínka vždy po ruce.

120g ledového salátu  - 64kJ
125g rukoly - 126kJ
100g rajčat (1 ks) - 94kJ
20g semínek mix – 360kJ

Přeji dobrou chuť ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥