sobota 11. května 2013

♥ Zeleninová polévka + špenátový salát

Přeji Všem krásný den). Včera jsem držela hladovku tak jsem si k snídani dala jen ovoce (banán, jahody, žlutý meloun), k obědu pak zeleninovou polévku s kuřecím masem a asi za hodinu jsem si dala špenátový salát s cuketou a vařeným bramborem (čerstvý špenát, rukola, rajčata, cuketa pečená na plechu a jedna vařená brambora nakrájena na kolečka, dresing - olivový olej, citronová šťáva, lžička kremžské hořčice, sůl, pepř, plísňový sýr, trochu gelového balzamika na ozdobení) a hrneček čaje z dobromyslu. Za chviličku vyrážím na badminton.
salátek z čerstvého špenátu
zeleninová polévka

Polévka je velmi jednoduchá. Do studené vody dám vařit dvě kuřecí prsa nebo dvě kuřecí stehna. Přidám pár kuliček nového koření a pepře v celku a jeden bobkový list. Když je maso měkké vyndám ho a polévku přecedím do jiného hrnce abych v polévce neměla koření, poté přihodím do polévky nakrájený pórek, nastrouhanou mrkev a celer. Masíčko oberu a nakrájím na malé kousky a také přihodím do polévky. Ozdobím petrželkou a pažitkou). Mňamka)).

Salát je taky vynikající. Špenát nemusíte za každou cenu vařit dá se použít i do salátu). Čerstvý špenát z trhu jsem omyla a nakrájela na menší kousky přihodila rukolu a pokrájená rajčata. V misce smíchám 4 lžíce olivového oleje a 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžičku kremžské hořčice, sůl a pepř a důkladně promíchám. Zálivku naliji na salát a promíchám. Poté přihodím cuketu a bramboru. Nakonec ozdobím nivou a balzamikem. Ještě větší mňamka)).


Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥