úterý 23. července 2013

♥ Cheeseburger s tofu a dipem


dva kousky)

místo dipu si můžete udělat i salát) z čerstvého špenátu


Přidávám můj oblíbený recept na cheeseburger s tofu (na počest Leny). Recept mám od Leny, která ho okoukala z vegetariánské restaurace Radost FX v Praze :D (prý ho tam už nemají, takže si ho musíte připravit doma). Je to naprosto božská záležitost a přítel nechce už ani hambáče se mekáče :D.
Suroviny
-          2 a více tmavých celozrnných housek/bulek/kaiserek (kolik burgerů se sní, tolik bude potřeba i houstiček, já sním většinou jeden někdy i dva, někdy i 3 :D u Leny byl můj rekord snad 4 fůj, ale to už je moc :D ble a přítel vždy dva a více)
-          1 balení cheddaru (já kupuji v Bille, balený sýr, krájený na plátky)
-          1 červená cibule nakrájená na kolečka
-          1-2  rajčata rozkrájená na kolečka
-          1 balení uzeného tofu sýra, nebo tofu hamburger nebo marinovaného tofu

Dip s kousky zeleniny:
-          1-2 jarní cibulka
-          1-2 rajčata
-          2 lžíce majonézy
-          pár kapek pálivého tabasca (nebo jakékoli pálivé pasty)
-          bylinky, čerstvá šťáva z 1/2 citrónu
Příprava:
Troubu si předehřeji na 180 stupňů.  Na plech si dám pečící papír. Bulky, housky, co máte doma, rozkrojím na půlky a na jednu půlku dám plátek sýra, plátek tofu (marinované i hamburger tofu už je neplátkované, takže uzený tofu sýr si musím nakrájet na plátky), kolečko rajčátka a kolečko červené cibule a ještě jeden plátek sýra a přiklopím druhou půlkou housky a šoupnu do rozehřáté trouby na cca max. 10 min. Chce to jen chvilku aby se houska nepřipálila někdy stačí i 2-5 min podle toho jak máte troubu rozehřátou.
Mezi tím, co jsou housky v troubě si připravím dip. V misce rozmíchám majonézu (podle toho kolik bude burgerů, tolik se dá majonézy - cca na jednu osobu jedna lžíce majonézy, lze použít i sojanézu nebo domácí majonézu) společně s tabascem a bylinkami. Do misky dále přihodím na drobno nakrájenou jarní cibulku (většinou i zbytek červené cibule z burgerů) , na drobno nakrájená rajčata (opět použiji i zbytky rajčat při přípravě burgerů). Kdo má rád může do dipu dát i nadrobno nakrájenou papričku. Dip se zakápne citonkovou šťávou vše se důkladně promíchá a je hotovo.

Všem přeji dobrou chuť ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥