neděle 14. července 2013

♥ Řecké masové placky/karbanátky

Řecké placky před pečením

Řecké placky můžete připravit jak na párty grilovčku, tak doma v troubě (všechno dělám v troubě už nic nesmažím, je to lehčí jak pro žaludek tak na mytí nádobí a celého sporáku :D, nevím jak vy, ale já ho měla vždy celý po prskaný. Tenhle receptík jsem si tak nějak prostě vymyslela). Jsem milovnice sušených rajčat a oliv :D takže kdo by neodolal koupit si skoro kilo řeckých oliv tento týden v Lídlu za 99,- Kč a tři krabičky sušených rajčat v Kauflandu za 36,- Kč kus (mám ráda jen tyhle rajčátka z Kauflandu, protože nejsou naložené v oleji – obsah 200 g cena cca 40,- Kč a řecké olivy z Lídlu - 850g za cca 150,- Kč... samozřejmě, že nejlepší jsou z Řecka, ale i tyhle splňují chuťovou normu na rozdíl od španělských rňousů bleee oliv :D).

Suroviny na 9 malých placek:

200 g mletého masa (buď hovězí nebo vepřové a nebo mix)
50 g ovesných vloček
50 g ječných vloček (když nemáte nevadí, dáte jen 100 g ovesných vloček)
1 PL lněných semínek
1 Pl slunečnicových semínek
1 Pl sezamových semínek
1 PL mandlí – na plátky
1 cibule
1 vajíčko
trochu vody
4 olivy
4 sušená rajčátka
koření dle chuti ( já používám většinou směs Čarodějka + mix 7 pepřů + sušený bylinky)

Příprava:

  1. Mleté maso smíchám s nadrobno nakrájenou cibulkou, olivami, rajčátky, vajíčkem, a kořením. Vše důkladně promíchám a šoupnu odležet přes noc do ledničky.

  2. Do misky nasypu vločky (většinou od oka), semínka a mandle. Vše zaliji vodou cca 100 ml a nechám také odležet přes noc aby vločky změkli.
  1. Druhý den smíchám směs masa a směs vloček a semínek dohromady. Pořádně promíchám. Troubu si předehřeji na cca 200-180 stupňů. Na plech dám pečící papír a začnu tvořit malé placky. Placky šoupnu do trouby na cca 30 min. Prostě peču a koukám do té doby než jsou zlaté na povrchu a je hotovo. K plackám jsem připravila obyčejný salát s rajčátkama a přidala ½ pepřové bagety z Billy.

Všem přeji dobrou chuť.







Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥